skip to Main Content
085-4884060 info@re-employ.nl
dochter-bedrijven-onze-merken-25h   We employ  divider-25h  Re employ  divider-25h  employ groep logo DEFINITIEF

Ga je op vakantie om je los te maken van het werk, onder andere het los maken van het werkritme van de to-do-lijstjes en deadlines. ………dan gaan ze je bij terugkomst of vervolgens misschien wel tijdens of na je vakantie vragen hoe je het gaat doen om je oude patronen achter je te laten. En……… gaan ze je misschien wel vragen of je je stressklachten van voor je vakantie al onder controle hebt. Top off the bill wordt het excuus al aan de hand gedaan dat je zo weer snel in het oude ritme vervalt.

Vaak hebben we tijdens de vakantie weer frisse ideeën en nieuwe energie opgedaan om mee aan de slag te gaan. Het motto: doe er wat mee en ga er mee aan de slag. Schrijf een voorstel. Laat weten waar je taks zit qua werkbelasting!
Natuurlijk leven we in een veranderende maatschappij. De 9-tot-5-mentaliteit is verdwenen, we werken vaak flexibel. En het is echt niet zo erg wanneer je niet binnen een uur op een e-mail reageert. Dat mogen we na deze vakantie wel tot inzicht zijn gekomen.

Ook als we niet op vakantie zijn kun je ontspannen

Binnen al onze trajecten vallen de volgende vragen op: Wanneer heb je grenzeloos genoten? Wanneer ben je eens lekker (positief) uit je dak gegaan? Heel vaak …TE vaak…..blijft het dan lang stil…TE stil. Laten we beseffen dat een ieder elke week een stukje vakantie nodig heeft. We neigen om zo snel weer terug in het drukke leven te schieten. Laten we gewoon ook zonder vakantie de zelfzorg toepassen en zelf eens wat meer wandelen, fietsen, of helemaal niets doen.

Uiteraard staan wij een ieder graag bij wanneer het niet lukt om die patronen te veranderen. En vaak heeft het te maken met de balans tussen het verantwoordelijkheidsgevoel en de toestemming om alles even DE boel DE boel te mogen laten. Hetgeen voor de meeste van ons op vakantie net even makkelijker is/lijkt/was.

Leestips:
werkgeluk-mag-u-fouten-maken-best-een-lastige-vraag
beter-aan-het-werk-kijk-naar-de-3-basisbehoeften
wat-is-job-crafting
krijg-ik-vandaag-wel-mijn-werk-af
meditatie-wat-doet-het-echt-met-ons
feed-forward-heeft-meer-effect-dan-feedback
behoefte-aan-creativiteit-weg-met-die-bureaustoel

Back To Top