Outplacement

Outplacement brengt meestal veel vragen met zich mee. Vragen over een vaststellingsovereenkomst, welke juridische & financiële gevolgen er zijn, hoe kijkt het UWV naar een outplacementtraject i.v.m. met een eventuele W.W.-uitkering. Vragen over weer solliciteren, hoe schrijf ik tegenwoordig een pakkende sollicitatiebrief, hoe breng ik mijn arbeidsmarkt in kaart en wat zijn mijn mogelijkheden. Tijdens een oriënterend (vrijblijvend) gesprek luistert Re-employ als gespecialiseerd outplacementbureau goed naar de wensen en verwachtingen, geven wij inzicht en antwoord op vragen en krijgt u een beeld van wat wij voor u kunnen betekenen.

De werkwijze van Re-employ bij outplacement

Zelfsturing en eigen regie vinden wij belangrijk en motiverend. Ondanks dat er misschien veel vragen zijn is er ook veel kennis en ervaring bij u als kandidaat. Daarom kiezen wij ervoor om de werknemer, eventueel samen met de (ex)werkgever, na te laten denken over wat er nodig is voor het creëren van een nieuwe toekomst. Aan de hand van een vrijblijvend oriënterend gesprek wordt er vast een eerste aanzet tot een outplacementplan gemaakt. Uiteindelijk bestaat het outplacementtraject uit een intakegesprek gevolgd door de in samenspraak gekozen modules. Deze worden binnen individuele coachingsgesprekken en workshops eventueel aangevuld met testen en assessments. Gedurende het gehele programma ‘’werk’’ krijgt de klant te maken met één persoonlijke outplacementcoach.

Aantrekkelijke tarieven & procedure middels een modulair traject

Aan de hand van een oriënterend kennismakingsgesprek met de medewerker en de werkgever maken we graag een vrijblijvende offerte op maat. Datgene dat wij aanbieden zijn modulaire trajecten op maat, waardoor u bij een 2e spoor re-integratietraject invloed en sturing op de kosten en inhoud heeft. Outplacement als gevolg van een reorganisatie, een fusie of een arbeidsconflict. Spanningen en emoties zijn er altijd. Het afscheid nemen creëert een nieuw begin. Niet altijd even makkelijk zo’n situatie. Door de beproefde outplacement Re-employ aanpak weten we de emotie en het doel goed te scheiden. Met het gevolg dat we vaak snel binnen het outplacementtraject tot het beoogde resultaat kunnen komen: iemand aan een baan helpen waar hij of zij opnieuw voldoening uit haalt.

Een goede oriëntatie bij outplacement is de basis.  Mogelijk ligt er een carrièreswitch om de hoek. Een assessment of een andere vorm van persoonlijkheidstesten kunnen hierbij ondersteunen en ook eventuele opleidingswensen komen aan bod. Bij outplacement kan het natuurlijk ook zo zijn dat de insteek heel pragmatisch is: “gewoon zo’n zelfde baan”. We bieden ook hulp binnen het outplacementtraject aan mensen die over willen stappen naar ondernemerschap. Al deze opties worden onderzocht bij outplacement. En als gerenommeerd outplacementbureau in ervaring en door onze kennis van de arbeidsmarkt kunnen we daar goed in ondersteunen en adviseren.

Re-employ maakt binnen outplacement trajecten gebruik van haar testcentrum bij het opstellen van een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) en zet hierbij de volgende instrumenten in:

  • Enneagram
  • MBTI
  • Transactionele Analyse
  • Assessment
Bekijk hier de Persoonlijke Profiel Analyse

Outplacement en personal branding

Links of rechts om een nieuwe baan verwerven gaat om jezelf te laten zien. Alles met het doel om vanuit de outplacement een juiste ‘match’ te vinden. De inhoud van een nieuwe baan en ook de persoonlijke kwaliteiten moeten aansluiten bij de sfeer van de nieuwe werkgever.

Om vanuit zo’n outplacement situatie een positieve stap voorwaarts te maken gaat het om doel en strategie. Om op een professionele wijze de arbeidsmarkt in kaart te brengen bij outplacement  biedt Re-employ de workshops aan en/of een volledige training voor personal branding. “Hoe verkoop jij jezelf? Jij als je eigen merk. Daarnaast komen er binnen het outplacementtraject onderwerpen als de inzet van sociale media (met name LinkedIn), presentatie (via gesprek of video alsmede e-portfolio), netwerken, vacatureanalyse en het schrijven van een aansprekende sollicitatiebrief aan de orde. Het resultaat is een persoonlijk marketingplan waarmee je doelgericht aan de slag kunt met ondersteuning van een jobhunter.

Van baan zoeken naar baan vinden

Het efficiënt zoeken via een vacaturebank is slechts een hulpmiddel om banen te vinden. In het persoonlijke marketingplan is een meer dynamische aanpak opgenomen om doelen te behalen. Daarbij kan ook gebruik gemaakt worden van het netwerk van Re-employ met behulp van een jobhunter. In de afgelopen zeventien jaar heeft Re-employ in alle branches en bij vele organisaties ingangen gecreëerd, waardoor er vaak al zicht is op de zogenaamde verborgen vacatures. Daarbij zetten we vervolgens ons grootschalige netwerk in om de match te maken.

Ondernemerschap

Het zelfstandig ondernemerschap is natuurlijk ook een mogelijkheid om inkomen te genereren. Ook daarvoor biedt Re-employ professionele begeleiding. Er wordt gekeken naar haalbaarheid, we geven aanwijzingen voor marktonderzoek en het opstellen van het ondernemingsplan. Ook van praktische zaken omtrent regelgeving, UWV en KvK zijn wij op de hoogte.

Heldere communicatie

Onze trajecten kenmerken zich door duidelijkheid over wederzijdse verwachtingen, betrokkenheid en deskundigheid. Vanuit onze bevlogenheid zullen we alles doen om een brug te bouwen naar een nieuw perspectief. Ook middels transparante en heldere communicatie binnen het outplacementtraject.

Vaststellingsovereenkomst en outplacement

Binnen een vaststellingsovereenkomst wordt vaak outplacementbegeleiding mogelijk gemaakt, al dan niet in combinatie met opleiding. Re-employ zet graag samen met u de stappen op een rij over de inzet van hun ontslagvergoeding. Middels de inzet van onze gecertificeerde mediators kunnen we desgewenst ook ondersteunen bij het opstellen van de vaststellingsovereenkomst.

De kosten van outplacement

Re-employ heeft na zeventien jaar ervaring een duidelijke filosofie en aanpak over transparanter werken. Dat kunt u terugzien in onze transparante en marktconforme outplacementtrajecten en bijbehorende tarieven. Wij zullen nooit een standaardoplossing aanbieden voor outplacement. Wij zullen altijd vrijblijvend adviseren welke modules het beste passen. Mensen zijn immers uniek en dat geldt dus ook voor het Re-employ outplacementtraject. Wij staan erop dat u altijd de zekerheid heeft dat wat u aangeboden krijgt past bij de situatie die u nodig heeft om snel weer een nieuwe baan te bemachtigen.

Meer informatie

Voor meer informatie over Re-employ en de arbeidsmarkt neem contact met ons op via 085-4884060 of stuur een e-mail.