skip to Main Content
085-4884060 info@re-employ.nl
dochter-bedrijven-onze-merken-25h   We employ  divider-25h  Re employ  divider-25h  employ groep logo DEFINITIEF
Enige tijd geleden was de uitkomst voor 65% leidend van een onderzoek onder 500 professionals: Liever thuiswerken met minder salaris dan woon-werkverkeer. Hoe anders is de werkelijkheid nu dat je partner of je huisdier je naaste collega is geworden. De werk-privébalans kent nu een heel andere uitdaging.
De grote verschillen van de ervaring van het thuiswerken zal in eerste instantie al bepaald worden dat we allemaal anders geënt zijn. Zijn er de extroverten, die de ander nodig hebben en daarbij energie opdoen door het in contact zijn, zijn er aan de andere kant de introverten die de batterij opladen in de thuiswerksituatie en veel meer werk verzetten dankzij de rustigere werkomgeving.
 
Werkgeluk en thuiswerken
Thuiswerken blijkt niet voor iedereen weggelegd. Sommige medewerkers voelen zich geïsoleerd van hun team en collega’s. We horen de laatste dagen steeds vaker dat medewerkers het contact en de inspiratie missen van de ‘echte’ collega’s. Structuur, communicatie en jawel nog zo’n deugd: discipline. Daar lijkt het wel voornamelijk om te draaien. Afstemmen met je huisgenoten, wie, wat, wanneer op welke plek in huis doet zijn vitaal. Daar heeft ook eenieder weer zijn eigen weg, dus gaan we niet beginnen met vervelende lijstjes van do en dont’s.
 
En ja, dat werkgeluk. Historisch gezien scoort autonomie altijd hoog bij medewerkers tevredenheidsonderzoeken. Tja, die autonomie lijkt er te zijn ….maar in een cocon vorm ……met 1,5 meter afstand…….bepaald waar, met hoeveel en wie je mag zijn. Lastig voor Nederlanders met een wat rebelse inslag. En dat zijn niet de enige uitdagingen. Wij horen daarnaast ook heel veel uitdagingen over deze nieuwe werkelijkheid op het vlak van allemaal thuiswerken in combinatie met samen thuis zijn.  Zo kent elk type persoonlijkheid wel z’n diepte- en/of hoogtepunten. Wij veronderstellen vooral, dat we het straks weer heel erg waarderen, als we weer een beetje de situatie terug hebben die we hadden. Dus laten we nu zaadjes kiemen voor het werkgeluk van morgen. Door nu beproeft te worden op samenleven en vooral samen zorgen voor elkaar hoeven we misschien niet meer zoveel te praten over een inclusieve samenleving maar hebben we het al een beetje gecreëerd. Laten we vanuit reflectie en positieve intentie vast nadenken wat we bij gaan dragen aan het werkgeluk van morgen en laten we iedereen meetellen.
 
Hulde aan eenieder die in de vitale beroepen topprestaties levert. Hulde aan eenieder die zijn weg weet te vinden in deze tijd. Hulde aan de ouders van jonge kinderen die alles opvangen. Hulde en sterkte aan alle examenkandidaten. Hulde aan onze politici die de verdomd moeilijke keuzes moeten maken. Hulde voor elkaar! Hulde aan het thuiswerkgeluk en samen zijn!
 
Leestips: 
Tot hier en
Van stress tot burn-out en vice versa
Hoe lang moet jij nog?
Wilt u ook beter aan het werk in de toekomst
De wia-keuring bij het uwv het portaal van lourdes 
Maakbare authenticiteit het nieuwe lijden 
Back To Top