skip to Main Content
085-4884060 info@re-employ.nl
dochter-bedrijven-onze-merken-25h   We employ  divider-25h  Re employ  divider-25h  employ groep logo DEFINITIEF
Het lijkt een vreemde vraag tijdens deze zonnige zomermaanden. Zomermaanden die ons allen uitnodigen om onze Zuid-Europese ‘ik’ wat meer toe te laten. Onderweg of reeds aangekomen op de door ons gegoogelde budgetvriendelijke bestemming, komen die jaarlijkse uitdagingen van loslaten en afstand nemen van pingelende e-mails via de smartphone.

Hopelijk komt er ook bij de meeste van ons een moment van reflectie.

Reflectie die een balans onderzoekt:
”Was het nu werkgeluk of vooral werkdruk wat overheerste de afgelopen maanden?”

Binnen Re-employ en in breder verband binnen de EmployGroep noemen we onszelf ook wel eens, (wel wat oneerbiedig), “de wasstraat van de arbeidsmarkt”. Daar waar wij als intermediair ingevlogen worden wanneer de druk het geluk heeft vervangen of aan het afkalven is.

Uiteraard zijn er ook situaties waar het om positief ontwikkelen gaat. De uitspraak echter van Ruud Lubbers citerend: “Onder druk wordt alles vloeibaar”.  Het lijkt ook de Nederlandse koopmansgeest die onder druk eerder oog heeft voor de portemonnee dan voor de gezamenlijke waarden en gemaakte afspraken binnen de organisatie die de gezamenlijke cultuur bepalen.

Het feit dat diverse onderzoeken aangeven dat “Werkbeleving positief ontwikkelt ondanks een stijgende werkdruk”,  blijkt veelal de doorslaggevende motivering bij de respondenten:

  • Een goede begeleiding;
  • Fijne samenwerking en omgeving;
  • Het familiegevoel;
  • Het aanbod van passend werk.

Dan lijkt het of alles koek en ei is op het vlak van de verhoudingen van werkgever en werknemer, maar de werkomstandigheden blijken anders te zijn. Bijvoorbeeld:

”de werkdruk is voor het derde jaar op rij gestegen”.

We weten collectief dat dit uiteindelijk tot een grotere uitval gaat leiden. Simpelweg omdat onze draagkracht zich niet lineair mee ontwikkelt met wat we van onszelf en elkaar verwachten en eisen.

Onze zomerboodschap voor thuis en/of op vakantie:
Laten we, wanneer we er straks weer allemaal vol tegenaan gaan na deze zomer, vol investeren op begripvol voor onszelf en de ander zijn. Realiseren dat bijvoorbeeld driemaal links ook rechtsaf is en ………bovenal de koopmansgeest bevredigen met de wetenschap dat elke euro investering op werkgeluk 5 euro oplevert op reductie ziekteverzuim, stijging productiviteit en loyaliteit etc.

Langer plezier in je werk houden en sterker betrokken blijven?

Fijne zomer!

Leestips voor tijdens of na de zomerbreak:

 

Back To Top