skip to Main Content
085-4884060 info@re-employ.nl
dochter-bedrijven-onze-merken-25h   We employ  divider-25h  Re employ  divider-25h  employ groep logo DEFINITIEF

Binnen Re-employ adviseren we al 16 jaar kandidaten op het schrijven een sollicitatiebrief. Teleurstellende conclusie: de beste sollicitatiebrief bestaat niet. Natuurlijk zijn er formats waarin je kunt lezen waar de brief wel of niet aan moet voldoen. Er is meer dan deze technische do’s en don’ts. Met de brief kruip je in het DNA van die ander, het bedrijf of misschien zelfs degene die ‘m gaat lezen wanneer je die kent.

Je maakt dus rapport (NLP), je stemt af. Je gebruikt woorden die gebruikt worden binnen de cultuur van de branche of misschien wel het bedrijf. Je laat in alles merken dat jij weet wat er speelt binnen de branche en het bedrijf. Zonder in je overtuigingen te stappen, geef je schoten voor de boeg. Je laat merken dat jij een meedenker en een oplosser bent, iemand die mensen en doelen verbindt.

Mensen die gaten vullen, die door anderen achtergelaten of veroorzaakt zijn, zijn er al genoeg. De werkgever zit te wachten, heeft behoefte aan de sollicitant die iets toevoegt, de gedachten van de ondernemer verwoordt. Ben zuinig en vooral trots op je sollicitatiebrief. Stuur hem niet overal naartoe. Alleen wanneer je middels jouw analyse weet dat je een goed passende kandidaat bent, verstuur je ‘m. Je wilt geen afwijzingen ontvangen voor banen die toch niet pasten of van het bedrijf waar je toch niet wilde werken. Ze komen dan wel immers wel op jouw stapel van afwijzingen! Solliciteer minder en heel doelgericht!

En ja, tot slot, natuurlijk zijn er werkgevers die zelfs een ongelooflijk mooie brief en cv onbeantwoord laten en/of verkeerd beoordelen. Echter, dat mag niet de reden zijn waarom we stoppen met alles uit de kast halen voor die mooie baan die echt bestaat. Hij moet alleen nog gevonden worden.
Daarover volgende keer meer.

Van zoeken naar vinden!

Back To Top