skip to Main Content
085-4884060 info@re-employ.nl
dochter-bedrijven-onze-merken-25h   We employ  divider-25h  Re employ  divider-25h  employ groep logo DEFINITIEF

Je hebt in het leven zoekers en vinders en dus ook op de arbeidsmarkt. Natuurlijk ligt het ene beroep beter in de markt dan het andere. En ja misschien heb je soms ook wel even het geluk nodig. Maar we weten ook dat je geluk kunt afdwingen. Een goede strategie is de basis.

Wanneer je met je auto een volle parkeergarage in rijdt, ga je niet ergens stil staan. Nee, je blijft rondrijden. Kijkt wie er naar een auto loopt…. met het liefst een volle tas. Draait je raampje open en… precies. Zo word je van een zoeker een vinder.

De arbeidsmarkt is inderdaad dynamischer, maar het gaat ook om het samenspel van strategie en actie.

Stap 1: Wanneer je het goed doet, gaan andere mensen samen met jou zoeken voor dat plekje….. op de arbeidsmarkt.  Eigenlijk zijn het dus jouw ambassadeurs die samen met je in de gaten houden of er een plekje vrij komt.

Stap 2: Wanneer je die ambassadeurs  voorziet van informatie die je in de vorm van een aantrekkelijke elevator pitch presenteert. Dan gaat de hefboomwerking van de getallen in werking. Wanneer 70 paar ogen voor jou meekijken, dan wordt het effectief. In 2016 werd een groot percentage van de beschikbare (soms dus niet eens formeel gemelde) vacatures vervuld via het sociale netwerk van collega’s.

Stap 3: En ja, dan moet jij zorgen dat je Alert blijft. Alert blijf je ten alle tijden en op alle manieren, online, in je sociale cirkels en op de sportclub. Waar komen er vacatures bij? Weet jij wat de grootste sites zijn in NL?

Stap 4: En dan… geef Aandacht! Grijp je kansen! Zijn er mogelijkheden om met bedrijven of mensen in contact te komen, grijp ze. Volg ze! Geef aandacht aan je netwerk. Door aandacht te geven, bouw je sociaal kapitaal en een hogere gunfactor op.

Stap 5: Zorg dat je je Ambitie aantrekkelijk toont. Ook online aantrekkelijk? Laat je zien waar je expertise ligt? Niet dat je een nieuwe uitdaging zoekt. Dat doen al >4000 mensen op LinkedIn. Jouw aantrekkelijkheid zit in jouw uniciteit. Kwantificeer je verantwoordelijkheid  in cijfers, geef aan wat de omvang van de impact van jouw handelen is.

Laat liefde en gedrevenheid doorklinken in wat je vertelt.

Succes!

Back To Top