skip to Main Content
085-4884060 info@re-employ.nl
dochter-bedrijven-onze-merken-25h   We employ  divider-25h  Re employ  divider-25h  employ groep logo DEFINITIEF

Veel traditionele beroepen verdwijnen of worden vervangen door moderne varianten.

Tijden veranderen en onze behoeftes ook, wat ruimte creëert voor ‘nieuwe’ banen. Enkele futurologen en trendwatchers stelden een lijst samen van beroepen die tegen 2025 veel gevraagd zullen zijn en waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had.

 • Coördinator van werkgroepen: Klinkt misschien niet erg vernieuwend, maar dit zal een cruciale functie zijn in een wereld waar meer en meer zal gegrepen worden naar freelance talent en ‘on-demand’ werknemers. Deze coördinators zullen instaan voor het samenstellen van geschikte teams voor bepaalde opdrachten.
 • Freelance leerkrachten: Bestaat al, maar zal ook aan populariteit toenemen. Meer en meer mensen zullen zich willen bijscholen via online cursussen of via andere alternatieve tools en wegen. Freelance-leerkrachten kunnen hier op inspelen en hier zelfs deftig munt uitslaan. Heb je een unieke of geprezen lesstijl, interessant cursusmateriaal, en wat marketinginzicht? Waag je kans en start een eigen (online) opleidingscentrum!
 • Personal Brand coaches: Niet alleen leerkrachten zullen veel freelance gaan werken. Deze trend zal populair worden in de hele arbeidsmarkt. Het ‘on demand’-systeem zal voor veel werknemers opgaan. Verwacht wordt dat 25% van de huidige fulltime werknemers op een freelance systeem zal overstappen tegen 2025. Jobs zullen projectmatig worden in plaats van vast en van 9-to-5. Wie toch op semi-permanente basis aan werk wil geraken, zal dus een sterk persoonlijk merk moeten uitbouwen. Eigenschappen zoals zelfmanagement, zelfpromotie en persoonlijke administratie zullen daarbij belangrijk zijn, behalve als je het kan uitbesteden … of iemand kunt aannemen om het aan te leren: de (personal) brand coaches.

Je kan het zo gek niet bedenken. Stedelijke landbouwers zullen meer en meer in het straatbeeld verschijnen de komende jaren.

 • Urban agriculture: Agricultuurjobs leken de grootste knauw gekregen te hebben na de industrialisatie, maar maken een spectaculaire comeback. Meer en meer mensen, vooral stadsbewoners, beginnen bewuster te leven en beseffen wat voor impact de industrie heeft op de wereld. Er wordt dus naarstig ingezet op ecologische projecten om terug een gezondere balans te creëren. Een fenomeen dat leidt tot ‘stedelijke landbouw’. Samen een moespark beheren? Groenten of fruit verbouwen op het dak van een appartement? Je kan het zo gek niet bedenken. Stedelijke landbouwers zullen meer en meer in het straatbeeld verschijnen de komende jaren.
 • Bejaardenverzorger: De vergrijzing brengt ook werk met zich mee. Nu de levensverwachting van de bevolking steeds hoger ligt, is er ook meer behoefte aan mensen die hen kunnen verzorgen. Dus bejaardenverzorgers, hoeven in de toekomst niet lang naar een baan te zoeken. Met bejaardenverzorgers bedoelen we trouwens niet alleen de fysieke kant, ook op psychologische vlak zullen ze extra verzorging nodig hebben.
 • Levenseinde-planner: Babyboomers hebben veel levensfases naar hun hand weten te zetten en staan erom gekend de zaken anders aan te pakken. Relaties, gezin, carrière, maar ook de laatste fase, zo blijkt. Het afscheid wordt steeds vaker gepland, ze kiezen vaker voor grootse feesten. De afscheidsvieringen, zij het voor of na de laatste momenten, zullen groter worden en kunnen concurreren met trouwfeesten. Deze nieuwe manier om naar het laatste afscheid te kijken, zorgt voor nieuwe behoeften en dus nieuwe arbeidskansen: herdenkingsplanners, euthanasiegidsen, mensen die je een bucket list helpen realiseren enzovoort …
 • Gezondheidszorg op afstand: Ziekenhuizen en medische hulpverleners zetten veel in op manieren om patiënten van op een afstand hulp te kunnen bieden. Hoe meer ze van op een afstand kunnen monitoren en oplossen, hoe beter. Gezondheidsapps zullen levens kunnen redden, sensoren in populaire gadgets (Apple Watch) zullen gegevens kunnen doorsturen en alarm kunnen slaan, net zoals implantaten. Een goede zaak ook voor de technologie-industrie.
 • Breinchirurgen: Breinchirurgen, experts en technici voor neuro-implantaten zullen gegeerd zijn op de arbeidsmarkt. Momenteel wordt er nog geëxperimenteerd met digitale telepathie, robothanden met vergevorderde motoriek die fijn werk kunnen overnemen, het uploaden van je brein naar een harddrive… Door deze experimenten zal de werking van onze hersenen steeds minder geheimen hebben en kunnen we er meer en meer mee experimenteren. Vandaar een verhoogde vraag naar mensen met verstand van ons verstand.
 • 3D-printing experts: 3D-printers halen bijna dagelijks het nieuws met de mogelijkheden die ze bieden en de grenzen die ze verleggen. Van kleren, gadgets tot zelfs medische protheses, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan wel uit een 3D-printer komen. Tegen 2025 heeft nogniet iedereen zo’n printer of zal de moeite willen nemen om er mee te leren werken, maar velen zullen wel de uitgebreide mogelijkheden waarderen. Zij zullen dan eerder een beroep doen op 3D-printing specialists. Deze specialisten kunnen met 3D-printers werken en objecten ontwerpen. De designer/3D-printer expert zal dus een veelgevraagde combinatie worden.
 • Virtual Reality Coach: Tegen 2025 wordt verwacht dat veel kantoorruimtes overbodig zullen zijn, omdat mensen van huis uit kunnen inchecken in een virtueel kantoor of gewoon virtueel aanwezig kunnen zijn in andermans omgeving. De mogelijkheden met virtual reality zijn eindeloos en het fenomeen zal over een paar jaar niet meer weg te denken zijn uit onze dagelijkse routine, zoals internet en apps nu. Toch is een virtuele realiteit voor velen nog een mysterie en zal er dus vraag zijn naar mensen die er professioneel mee bezig zijn en de beste VR-ervaringen kunnen creëren.
 • Smarthome technici: Smarthomes zijn dé trend. Allemaal hip en wel, maar als er iets misloopt kan je niet altijd op je loodgieter of elektricien terugvallen. Smarthometechnologie-specialisten zullen onmisbaar worden. Smarthometechnologie is een niche waar nog veel baankansen zullen ontstaan.

Lees tip:

Back To Top