skip to Main Content
085-4884060 info@re-employ.nl
dochter-bedrijven-onze-merken-25h   We employ  divider-25h  Re employ  divider-25h  employ groep logo DEFINITIEF
Als ik de kop zelf lees zijn er meerdere reacties. “Welk perspectief, hoezo perspectief?!” Een veel uitgesproken en misschien wel pijnlijk onderwerp in deze tijd; perspectief. Hoop en verlangen zijn er direct aan gelinkt. En wanneer we het in perspectief bekijken bedoel ik vooral: het ‘gezichtspunt’. Hoopgevend van perspectief is dat er uiteindelijk altijd een verdwijnpunt is. Wat naïef benadert langs de weg van het omdenken ‘Alles lost uiteindelijk op’. Maar ja……….

Het leven en zeker ook het werkzame leven kent in deze tijd heel veel verschillende kanten. Soms is het toch gewoon mooi, soms niet. Iets wat het nu zeker niet is, is makkelijk. We moeten onszelf af en toe blijven herinneren hoe het was en verlangen naar hoe het misschien weer wordt.

We worden opgeroepen om de coronaregels na te leven, zodat die ook snel weer versoepeld kunnen worden. Nee, de roep om perspectief is de roep om een weg uit de onzekerheid die nu eenmaal kenmerkend is voor uitdagende tijden. “Hopen op betere tijden!” En daar zit exact de crux. Hoop is de vraag waar verlangen en leiding buiten onszelf komt te liggen. Dat is nou net wat wij als Nederlanders niet graag doen.

Hopen op…..past niet zo goed bij ons. Als moderne mens willen we ons eigen lot in de hand hebben. Hebben we zoveel geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling, in het antwoord op de vraag wie wil ik echt zijn en dan moeten we maar hopen op..…Hoop kunnen we koesteren wanneer we bereid zijn om controle op te geven en leiding te nemen voor ons eigen doel, leven en perspectief. Wat levenswaarheden om weer perspectief te zien/creëren:

Loslaten ook bij (nog) geen perspectief

Om meteen maar met de lastigste te beginnen: Laten we loslaten waar we vandaan kwamen, wat we hadden en misschien ook waar we naar verlangde. We zijn geneigd om ons vast te houden aan situaties uit het verleden en laten ons daardoor vormen. Besef dat alles tijdelijk is. Alles verandert of verdwijnt, daar kun je niets aan doen wat je ook probeert. Dat is de magie van het perspectief. Het heeft geen zin om je aan iets of iemand vast te klampen. Niets is voor altijd.
 
Controleer de gedachten en woorden

Onze gedachten zijn van onszelf en de woorden die we delen vermenigvuldigen die gedachten. Laten we in tijden dat er uitdagingen zijn zorgvuldig zijn op wat we delen. We kunnen onszelf en elkaar voorhouden dat het nog nooit zo erg is geweest, dat we niets kunnen bereiken, dat er straks geen  baan meer is. Natuurlijk is het best heftig en alleen wijzelf geven er de waarde aan, laten we de gedachten en de woorden wat onder controle houden. Laten we proberen om de ‘vibe’ te veranderen en dingen van de positieve kant te zien. De uitdaging is juist nu om mee te doen aan het nieuwe vermenigvuldigen: ‘Delen in het positieve ‘ op weg naar  nieuw perspectief.
Leestips: 
Loslaten als cadeau voor elkaar
Wat ontdek je als je ook hoort wat er niet gezegd wordt
Wanneer had u een goed gesprek over werkdruk en werkstress
Mbti-tests geven waardevolle kennis voor managers
Hoe leer je luisteren naar je in intuitie
Intuitie amateur psychologie
Back To Top