skip to Main Content
085-4884060 info@re-employ.nl
dochter-bedrijven-onze-merken-25h   We employ  divider-25h  Re employ  divider-25h  employ groep logo DEFINITIEF

Wat is het gezondheidsrisico van het nieuwe werken? 

De snelle technologische evolutie geeft veel kansen en mogelijkheden: het stelt werkgevers en werknemers in staat om opnieuw vorm te geven aan het verrichten van arbeid en al helemaal aan de werkomgeving. En dit laatste hoeft niet meer het kantoor te zijn. Het nieuwe werken, het freelancen allemaal mogelijkheden om thuis te werken zonder collega’s. 

Een maatschappij die individualistischer wordt en een carrière en het werken in z’n algemeen wat meer solitaire wordt. Dit alles kan leiden dat er ook een gebrek aan sociale interactie komt. De dagelijkse gang naar kantoor geeft ook een deel van de sociale invulling. Er is sneller dat belangstellend gesprekje en er is meer aanleiding om even samen te zitten om aan een project te werken of te overleggen. 

Het zijn deze sociale interacties met collega’s die ervoor zorgen dat onze hersenen gestimuleerd en actief blijven, en het houdt onze emoties in balans. We zijn daardoor simpelweg beter en effectiever. Onderzoek heeft aangetoond dat de huishouding op het gebied van onze hersens positief stimuleert aangaande dopamine en endorfines. Op het gebied van creativiteit is de interactie met de collega ook van groot belang. Hiermee is het antwoord op de vraagWat is het gezondheidsrisico van het nieuwe werken? al wel gegeven. Naast het verminderen van effectiviteit ligt er simpelweg ook een stukje vereenzaming op de loer. Meer lezen over dit onderwerp: Klik hier.

Thuiswerken 0.3

Re-employ diensten:

Back To Top