skip to Main Content
085-4884060 info@re-employ.nl
dochter-bedrijven-onze-merken-25h   We employ  divider-25h  Re employ  divider-25h  employ groep logo DEFINITIEF

Hoe ben ik dan?

Vaak is het leven zelf de beste leermeester. De kunst van leven begint bij de spreuk van Gnothi Seauton bekend van de Apollotempel te Delphi, ken u zelve! Zowel in een werk situatie als in privé situatie gaat deze spreuk natuurlijk op. Ik heb het geluk dat mijn leven soms heel dicht bij mijn werk ligt, ook qua leermomenten. Dagelijks kom ik in situaties waarin de lessen van het leven voor het oprapen liggen. Dat wil niet zeggen dat ze altijd leuk zijn, ze zijn zeker wel heel waardevol.

Vanochtend vroeg mijn dochter van 13 jaar: “Maar papa, hoe ben ik dan?” De context van de vraag was dat ze 8 jaar geleden als vijf jarige geconfronteerd werd met de scheiding tussen haar moeder en mijzelf. Dochterlief ontwikkelde daardoor een voorkeur voor harmonie en fungeerde vaak als bliksemafleider. Bijvoorbeeld op school als er situaties waren waarbij er boosheid in de lucht hing.

Om antwoord op haar vraag te geven, gaf ik aan dat ik eerst wat het haar wilde delen en dus ook met u. “ In mijn filosofie  (dus ook die van Re-employ) komen we allemaal op de aarde met de vergissing dat hier onvoorwaardelijk liefde verkrijgbaar is. In de zoektocht stoten we ons aan situaties, aan anderen, aan de omstandigheden waarin we verkeren. Dat levert de pijn van het leven op en onze trucs om deze te vermijden. In de zoektocht naar compensatie van die onvoorwaardelijke liefde en  om toch die noodzakelijke essentiële behoefte aan liefde te bevredigen die we vinden in al zijn vervormingen (aandacht, status perfect zijn, controle op veiligheid etc.) komen we ook alle lessen tegen. En al die lessen kunnen ons weer terugleiden naar dat we werkelijk bestemd waren te zijn. Namelijk onszelf. En ja daarvoor moeten we ook de pijn in onszelf ervaren .”ken-jezelf (1)

Ik ben trots op mijn dochter die steeds meer zichzelf begint te worden, en op de klanten van Re-employ, deze mensen die iedere keer weer de handdoek oppakken die het leven opwerpt omte leren meer zichzelf te zijn.

Mensen die mij een beetje kennen, zullen niet verbaasd staan van het antwoord wat ik gaf aan mijn dochter.”Jij bent het beste wat mij ooit overkomen is, je bent het beste van twee werelden”.

Back To Top