skip to Main Content
085-4884060 info@re-employ.nl
dochter-bedrijven-onze-merken-25h   We employ  divider-25h  Re employ  divider-25h  employ groep logo DEFINITIEF

De kwaliteit van een relatie laat zich zien bij het afscheid ervan.

Wij als mensensoort nemen in de basis niet graag afscheid. We ervaren vaak de veiligheid in de continuïteit der dingen, binnen relaties werk of privé. Je weet wat je hebt, niet wat krijgt, is zo’n uitspraak die dit onderstreept. De tijd waarin we leven daagt ons uit op deze basisbehoefte op sommige momenten te verlaten en te kiezen voor groei, verbetering, dromen verwezenlijken. En ook om te overleven, de concurrent voor te blijven of de interne competitie binnen de organisatie het hoofd te bieden, moeten we soms kiezen voor afscheid nemen. Alles is gebouwd op relaties. Hoe verhoud ik me tot jou, de dingen om ons heen, de verhouding tussen werkgever en werknemer.

Re-employ heeft de missie gekozen om bruggen te bouwen binnen relaties. Tussen behoeften en belangen. Vaak worden we ingehuurd wanneer de spanningsboog tussen relaties heel hoog is opgelopen of juist tot onder het nulpunt is gedaald. En dan komt, wat mij betreft, het meest uitdagende en meeste spannende moment binnen een relatie.

teksten-afscheidPersoonlijk heb ik mezelf wel eens gekenmerkt binnen netwerk bijeenkomsten als: Afscheidsmanager. Mijn achtergrond vanuit de klinische psychiatrie draagt mogelijk bij aan die oriëntatie, daar waar sommigen onder ons kaarsrechte levenslijnen hebben, zijn bij mij kronkelige paden te herkennen waar afscheid nemen onderdeel van was.

Als grondlegger van Re-employ en haar gedachtengoed  kan ik over afscheid nemen altijd zeer gepassioneerd worden. Het etymologisch woordenboek der Nederlandsche taal maakt duidelijk dat afscheid nemen voor het eerst in ons taalgebruik voorkomt in 1285. De betekenis die gegeven wordt aan het begrip afscheid nemen, laat zich zien in de betekenis  ‘verlof om heen te gaan’. Op de keper beschouwd geeft dit mogelijk aan dat je elkaar toestemming geeft. Toestemming om een nieuwe toekomst op te bouwen. Bij wat verder onderzoek in de betekenis van de Nederlandse taal, stuit ik op een uitleg die me raakt namelijk: Afscheid = een begroeting bij het elkaar verlaten.

Zonder hier in allerlei teksten met een spirituele context te vervallen, is mijn concrete mening  (dus ook die van Re-employ) dat we verantwoordelijk zijn voor de relaties die we aangaan en ook voor relaties waar we afscheid van nemen.  Simpelweg omdat de woorden: afscheid = een begroeting bij het elkaar verlaten, het noodzakelijk maken om elkaars succes van de toekomst te verwelkomen. Afscheid is elkaar ondersteunen in het bouwen van bruggen naar een nieuw perspectief. Bruggen naar een betere toekomst!

icon-outplacement-homeicon-loopbaan-homeicon-reintegratie-homeicon-trainingen-home

Lees ook:

Bel of mail Re-employ :Tel: 085-4884060

Email: info@re-employ.nl

Back To Top